5 Haziran 2012 Salı

Teknik Analiz - Petkim

Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde Mayıs ayı içinde 1.76 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi takip etmekteyiz. Önemli direnç noktaları olarak bugün 1.95 ve 2.01 seviyeleri izlenebilir. Daha orta vadeli direnç noktaları 2.05 ve 2.15 seviyelerindedir. Orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.15 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerine ve hafta başında yaşanan yükselişle hissenin 21 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkmış olması dikkate alındığında, 1.76 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, ilk etapta 1.95-2.15 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.76 seviyesinden başlayan yukarı hareketin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.15 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Hareketin bu yönde olması halinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 2.22-2.36 bandı ile 2.52 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadede 2.15 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, yükseliş hareketlerinin sınırlı kalmasını, orta vadeli alçalan hareket içinde hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlamasını beklemekteyiz. Bu nedenle, hissede 2.15 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.36 ve 2.52 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.88 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.82 ve 1.76 seviyelerindedir. Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 1.76 seviyesinin aynı zamanda ana destek haline geldiğini görmekte, 2.15 seviyesinin altındaki satışların da, ilk etapta 1.88 seviyesinde dengeleneceğini düşünmekteyiz.

Geri çekilmelerde 1.88 seviyesindeki desteğin bozulması, satış baskısının yoğunlaşmasına, hissenin yeniden 1.76 seviyesine doğru yönelmeye başlamasına neden olacağından, bu seviye aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: