6 Haziran 2012 Çarşamba

SOCAR'ın Türkiye'deki Yatırımları 17 Milyar Doları Bulacak

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR) 2018 yılına kadar Türkiye’de gerçekleştireceği yatırımların toplam tutarı 17 milyar doları bulacak.
1news.com.tr’nin verdiği habere göre, SOCAR Türkiye Başkanı ve CEO’su Kenan Yavuz Bakü’de düzenlenmekte olan 19. Uluslararası Hazar Petrol, Doğalgaz, Petrol İşleme ve Petrokimya (Caspian Oil & Gas-2012) Fuarı çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında şirketin Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
Yavuz’un sözlerine göre, 17 milyar dolarlık toplam yatırımın 5 milyarı yeni petrol rafinerisinin, bir milyarı Petkim fabrikaları için elektrik üretecek santralin, 300 milyonu ise yeni konteyner limanının yapımına tahsis edilecek.
Kaynakların geriye kalan bölümünün Petkim’in üretim tesislerinin geliştirilmesine ve kendileri ile ilgili henüz net bilgi verilmeyen projelerin gerçekleştirilmesine harcanacak.
Yavuz, “Bunun sonucunda da SOCAR’ın sadece Petkim fabrikalarına yaptığı yatırımlar 9 milyar doları bulacak” diye ekledi.
SOCAR’ın henüz imzalanma aşamasında olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesine de 8 milyar dolar yatırım yapacağını kaydeden Yavuz “Petkim 2015 yılına kadar Türkiye’nin 3 en büyük şirketi arasına girecek” diye vurguladı

Hiç yorum yok: