19 Haziran 2012 Salı

Gündem de Neler Var?

İran bankası Pasargad Türkiye’de bankacılık lisansı almak için BDDK’ya başvuru yaptı. Halen Türkiye’de İran bankası olarak Bank Mellat faaliyet gösteriyor.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papolias hükümet kurma görevini %29,7 oy oranıyla kazanan Yeni Demokrasi Partisi Lideri Antonis Samaras’a verdi. Seçimde %26,9 oyla ikinci sırada yer alan Syriza’nın lideri Alexis Tsipiras kurulacak olan koalisyon hükümetinde yer almayacağını açıkladı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Hindistan’ın BBB- olan kredi notu görünümünü negatife çevirdi. Fitch ülkede reformların yapılmaması halinde orta vadeli büyüme risklerinin artacağı ve bütçe açığının azaltılması yönünde ilerleme sağlanmadığı konularında uyarıda bulundu.
Temmuz başında yürürlüğe girmesi beklenen yeni Türk Ticaret Kanununda internet sitesi, şirket sahiplerinin şirkete borçlanma gibi konularda esneklik getiren değişiklik önerisi TBMM’ye sunuldu.
Meksika’da devam eden G20 zirvesinde Avrupa krizi gündeme geldi ve liderler krizin çözümü için gerekli adımların atılacağını ve gerekirse koordineli aksiyon alacaklarını açıkladılar. Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso krizin Avrupa’dan değil, Kuzey Amerika’dan çıktığını açıkladı. Merkel’in ABD’nin borç sorununu gündeme getirmesi bekleniyor.
Çin G20 toplantıları sırasında IMF’nin krizle mücadele fonuna 43 milyar dolar vermeyi teklif etti. Çin buna karşılık IMF’de gelişen ülkelere daha fazla söz hakkı verilmesini talep ediyor.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dört Portekiz bankasının finansal kapasite notunu düşürdü. Fitch, aşağı yönlü not revizyonuyla ilgili açıklamasında, Portekiz bankalarının yeniden sermayelendirmesinin daha sıkı mali denetime tabi olması gerektiğini vurguladı.

Hiç yorum yok: