13 Haziran 2012 Çarşamba

Gündemde Neler Var ?

ABD’li bir diplomat Türkiye’ye İran’dan petrol alımıyla ilgili sağlanan muafiyetin 11 Haziran’dan itibaren 180 gün süreyle geçerli olduğunu açıkladı. Bu süre içinde Tüpraş’ın ödemelerini Halkbank İran Merkez Bankası’na yapabilecek. Tüpraş’ın İran’dan alımlarını bu sürede azaltması bekleniyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız Suudi Arabistan’dan uzun vadeli petrol alımı için kontrat görüşmeleri başladığını açıkladı. 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in ülke notları direktörü Ed Parker, İspanya bankaları için açıklanan 100 milyar euroluk yardımın, borç krizinin kötüleşmesi halinde daha fazla baskı altında kalacak olan ülkenin kredi notunun belirlenmesindeki faktörlerden sadece biri olduğunu söyledi.
Dünya Bankası Türkiye’nin bu yıl %2,9 büyüme kaydedeceğini, enflasyonun %7 olacağını tahmin ettiğini açıkladı. İlk çeyrekte ekonomide yumuşak inişin görüldüğünü belirten Dünya Bankası ekonomik faaliyetlerin yılın ikinci yarısında hızlanacağını belirtti. Dünya Bankası Haziran ve Aralık olmak üzere yılda iki kez Türkiye Ekonomi Notu yayınlayacak. 
Yunanistan Komünist Partisi Lideri Türk bankalarının 40 milyar euroluk İspanyol tahviline sahip olduğunu iddia etti. Lider krizin Latin Amerika ve Türkiye’ye olumsuz yansımaları olabileceğini belirtti.
Fitch İspanya’nın kredi notunu A-‘den BBB-‘ye düşürmesine paralel olarak 18 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü.

Hiç yorum yok: