20 Nisan 2012 Cuma

Teknik Analiz - Turkcell

Hissede Mart ayı içinde 9.86 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin kısa vadeli alçalan kanal formasyonu içinde sürdüğünü görmekteyiz. Teknik açıdan ilk önemli destek noktaları olarak 8.60 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 8.50, 8.42 ve 8.36 seviyelerindedir. Kısa vadeli alçalan kanal formasyonunun alt çizgisine denk gelen 8.36 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların sürmesi durumunda, teknik olarak 8.36 seviyesine yaklaştıkça durulacağını, bu seviyenin üzerinden kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 8.86 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girileceğini düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller bu olasılığı güçlendirmektedir. Ara direnç noktası olarak 8.80 seviyesi takip edilebilir.

Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 8.86 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 9.02 seviyeleri ile bollinger bandın üst çizgisine denk gelen 9.40 seviyeleri gösterilebilir.

Olası yukarı hareketlerde kısa vadede 8.86 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece ise, yükselişlerin sınırlı kalacağı, hisse üzerinde alçalan trend baskısının süreceği düşünülmelidir. Bu nedenle, hissede 8.86 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 9.02 ve 9.40 seviyeleri izlenebilir.

Hissede geri çekilme hareketi içinde 8.36 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareketin, daha orta vadeye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 8.36 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: