17 Nisan 2012 Salı

Teknik Analiz - Garanti Bankası

Hissede Nisan ayı başında yılın en yüksek seviyesi olan 7.44 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Önemli destek noktaları olarak bugün 6.84 ve 6.72 seviyeleri izlenebilir. Daha orta vadeli destek noktaları 6.62, 6.50 ve 6.44 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise 6.34 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde son dönemde artan satış baskısının sürmesi durumunda, teknik olarak 6.34 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği söylenebilir.

Hissede ilk önemli direnç noktası ise 7.06 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları 7.10, 7.14, 7.26 ve 7.32 seviyelerindedir. Yılın en yüksek seviyesi olan 7.44 seviyesi de aynı zamanda ana direnç noktası olarak önemli bulunmakta, 6.34 seviyesinin üzerindeki olası yukarı hareketlerde de, Nisan ayı başında olduğu gibi ilk etapta yine 7.44 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz.

Hissenin son iki haftadır etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 7.44 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 7.70 seviyeleri ile 8.20 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadede 7.44 seviyelerinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, yükseliş hareketlerinin sınırlı kalmaya devam edeceğinin, hisse üzerinde satış baskısının süreceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Dolayısıyla, hissede 7.44 seviyesine doğru yaşanabilecek hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 7.70 ve 8.20 seviyeleri gözlenebilir.

Geri çekilme hareketi içinde 6.34 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına neden olacağından, 6.34 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da takip edilebilir.

Hiç yorum yok: