4 Nisan 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Asya Katılım Bankası

Hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket devam etmektedir. Teknik açıdan önemli direnç noktaları olarak 2.00, 2.04 ve 2.08 seviyeleri takip edilebilir. Uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.08 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri dikkate alındığında, hissede yükseliş eğiliminin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.00-2.08 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği düşünülebilir.

Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin, daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.08 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 2.45 seviyeleri ile 2.70-3.05 bandı gösterilebilir.

2.08 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, yukarı hareketlerin kısa vadeli kalmaya devam edeceği, uzun vadeli alçalan hareket içinde hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağı söylenebilir. Dolayısıyla, hissede 2.08 seviyesine doğru yaşanacak hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.45, 2.70 ve 3.05 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.94 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.90, 1.84 ve 1.78 seviyelerindedir. Özellikle1.78 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmakta, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artması halinde de, teknik olarak satışların 1.94-1.78 bandında durulmasını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 1.78 seviyesinin üzerinde oluşmasını beklemekteyiz.

Geri çekilme hareketleri içinde 1.78 seviyesindeki desteğin bozulması, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına neden olacağından, bu seviye aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da izlenebilir.

Hiç yorum yok: