4 Nisan 2012 Çarşamba

Gündem de Neler Var ?

Avrupa merkez bankası'nın faız toplantısı bugun gerceklesıyor. Bankanın, % 1 olan polıtıka faızını koruması beklenırken, yenı bır parasal destek planı acıklayacagı tahmın edılmıyor. Bankanın, almanya'nın baskısına ragmen, krız onlemlerınden cıkıs sınyalı vermesı ıcınse erken oldugu ıfade edılıyor.

FED tutanaklarında, bir kaç üye, ABD ekonomisinin momentum kaybetmesi ya da enflasyonun yüzde 2'nin altında kalması durumunda ek önlemlere ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Niceliksel genişleme isteyen üye sayısının azalmasıyla ABD borsalarında düşüşler yüzde 1'i aştı, altın ve petrol kayıplarını genişletti. En düşük 1.3112 seviyesini gören euro/dolar paritesi 1,3233'de. VIX endeksi yüzde 2,75 primli 16,07 seviyesinde.

Moody's ge'nın notunu bır basamak dusurdu     

Uluslar arasi  para fonu imf acil kredi rezervlerine ulasim icin  dolan suresini uzatma karari aldi. Bu rezervler kurumun avrupa'daki  kredi programini finanse etmesini mumkun kilacak.,

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, fonun küresel ekonomiyi, olası bir krizden korumak için daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu savundu. Avrupalı hükümetlerin, kurtarma fonlarını 1 trilyon doların üzerine çıkarmalarının IMF'nin kendi kaynaklarını açmasının da yolunu açtığını belirtti. 

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de birkaç büyük bankanın baskın olmasına dikkat çeken başbakan Wen Jiabao, bu "tekelin" kırılması gerektiğini savundu. Wen, bu bankaların, başka yerden borçlanmanın zor olmasından ötürü kolay kâr sağladığını belirtti. 

Cın, yabancı yatırımcının yerel sermaye pıyasalarına daha fazla yatırım
Yapabılmesının yolunu actı. Cın'ın sermaye pıyasalarına yapabılecegı toplam yatırım sınırını 30 mılyar dolardan 80 mılyar dolara yukselttı.

Cın'de uc aylık buyume yuzde 8.4 olarak tahmın edılıyor

 Brezilya, ekonomik buyumeyi desteklemeye yonelik sektorel destek paketiacikladi. Destek paketinde vergi indirimleri, kamunun alimlarini yerel
Sektorden gerceklestirmesi ve ihracatcilara destek saglanmasi yer aliyor.hukumet ayrica, guclu real nedeniyle sikinti ceken ureticilere 25 milyar dolar ucuz kredi saglayacak.

Mart ayında TÜFE şubat ayına göre yüzde 0.41, ÜFE yüzde 0.36 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 10.43 ile şubat ayı ile aynı oranda gerçekleşti. Elektrik ve doğalgaz zammının etkisiyle nisan enflasyonu yarım puan yükselecek

Hiç yorum yok: