19 Nisan 2012 Perşembe

Gündem de Neler Var?


  • Bugun gözler yıne ıspanya'nın uzerınde olacak. Ispanya bugun 2 ve 10 yıllık Tahvıl ıhalelerıyle toplam 2,5 mılyar euro borclanmayı hedeflıyor. Ispanya Uzerındekı baskının arttıgı bır donemde, ıhaleye gosterılecek talebın boyutu Krıtık olacak.
  • Fransa'da yapılan son kamuoyu anketlerı, cumhurbaskanlıgının sosyalıst francoıs hollande'a yakın olduguna ısaret ettı. "bva"nın anketınde, oland'ın bu pazar yapılacak ılk turu lıder tamamlayıp, 6 mayıs'ta gerceklesecek ıkıncı tur oylamayı da kazanacagı ongoruldu. "csa" tarafından yapılan baska bır ankette de benzer bır sonuc cıkması dıkkat cekıyor
  • İspanya ve İtalya’da faiz oranlarinin yükselmesi başta Euro Bölgesi piyasaları olmak üzere, küresel piyasalar üzerinde baskı yarattı. İtalya Hükümeti, 2012 yılı buyume beklentisini yüzde 1,2 daralma olarak revize ettiğini açıkladı. Euro bolgesi endeksleri dünkü kazanclarını geri verirken, İspanya borsası Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen İspanyanın çözümü ECB'de aramaması gerektiği yönünde açıklaması ile yüzde 3 üzerinde değer kaybetti. Euro
  • Geçtiğimiz yılki depremin ardından ekonomisini toparlamaya çalışan Japonya'da ihracatlar son 1 yılın en hızlı büyümesini kaydetti ve ülke beklentinin altında dış ticaret açığı verdi. Dış ticaret açığındaki düşüş, dünyanın en büyük 3. ekonomisindeki toparlamanın sürdürülebilir olacağı düşüncelerini destekledi.
  • Çin Merkez Bankası'ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin Çin resmi haber ajansı Xinhua'ya yaptığı açıklamaya göre Çin, banka zorunlu karşılık oranlarında indirimler, repo ihaleleri ve merkez bankası bonolarının vadeleri yoluyla likidite arzını istikrarlı şekilde artıracak. 
  • Lüksemburg Başbakanı ve Euro Bölgesi Maliye Bakanları Başkanı Jean-Claude Juncker, İspanya'nın mali sıkılaştırmalarının etkileyici ve yapısal reformlarının da doğru yolda olduğunu savunarak, ülkenin Euro Bölgesi'nden finansal yardıma ihtiyacının olmayacağını söyledi.,
  • Morgan Stanley analistleri, Bush döneminde uygulamaya geçirilen vergi indirim politikalarının 2012 yılı sonunda biteceğine işaret ederek, bu mali sıkılaştırmanın yatırımcıların düşündüğünden daha derin olabileceğini ve bu durumun 2013'de büyüme resmini daha da karanlıklaştırabileceğini ifade ediyorlar
  • Intel ve IBM, 2009'dan bu yana en düşük satış büyümesini kaydetmeleriyle yüzde 1.8'in üzerinde geriledi. Berkshire Hathaway Inc., sahibi Warren Buffett'ın 1. aşama prostat kanseri olduğunu açıklamasının ardından yüzde 1.3 düştü. Genworth Financial Inc., yüzde 24 değer kaybetti. Dünyanın en büyük cep telefonu çipleri üreticisi Qualcomm Inc., karamsar beklentilerin etkisiyle yüzde 3.5 düşüş kaydetti.
  • Hisse senetleri, Intel'in beklentinin altında gayrisafi kâr öngörmesi ve IBM'in satışlarının beklentinin altında gelmesiyle düşüşe geçti. S&P 500 endeksi bu yıl yüzde 11 yukarıda seyrediyor. Hisselerdeki düşüşte, İngiltere Merkez Bankası'nın, büyümenin beklentinin altında olabileceğini söylemesi de etkili oldu.
  • Son 6 toplantıdır üst üste politika faizini indiren Brezilya Merkez Bankası bu kez de şaşırtmadı ve politika faizini 75 baz puan düşürdü. Banka, beklentiler dahilinde faizi yüzde 9.75'ten yüzde 9'a çekti. 
  • Avrupalı hükümetlerin borç krizini kontrol altına alma konusundaki çabalarına değinen Uluslararası Para Fonu, hükümetlerin krizi çözmede yetersiz kalması ya da güvenlik kalkanlarının koruyamayacağı bir şokla karşılaşması durumunda, bölgedeki bankaların 2013 yılı ile birlikte 3.8 trilyon dolarlık varlık satmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok: