13 Nisan 2012 Cuma

Gündem de Neler Var ?

ABD'de emlak fıyatlarında yasanan dusus surecının sonuna yaklasıldıgı tahmın edılıyor. Konuya ılıskın ankete katılan ekonomıstler, konut fıyatlarının 2013'ten ıtıbaren artmaya baslayabılecegını ongordu. Ancak ankette, yenı bır hacız dalgasının ıyılesmeyı tehdıt edebılecegı sonucu ortaya cıktı.

Financial Times gazetesinde bir makale kaleme alan milyarder yatırımcı George Soros, şimdi çok daha ölümcül bir safhaya giren Euro Bölgesi kriziyle savaşmak için, Avrupa'nın bütçe disiplinine odaklanan mali stratejisinin işe yaramayacağını ve mevcut politikaların değişmesinin gerektiğini yazdı.,

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, ABD gibi ekonomilerden gelen rakamların ilerlemeye işaret etmesine rağmen, Avrupa'daki borç krizinin, küresel büyüme karşısındaki en temel risk olduğunu belirtti. 

Şubat ayında ithalat azalıp ihracat artınca ABD'nin ticaret açığı 46 milyar dolara geriledi.

İtalya dün üç yıl vadeli tahvil ihalesinde hedeflediği 3 milyar euro’nun altında 2.8 milyar euro borçlanırken, ihalede oluşan faiz ocaktan bu yana en yüksek seviye olan yüzde 3.89’a yükseldi. İtalya’nın borçlanma maliyetlerindeki artış yatırımcıların dikkatini tekrar ülkeye yöneltti.

Ekonomik krizin etkisindeki Yunanistan'da işsizlik bu yıl Ocak ayında yüzde 21,8 olarak gerçekleşti. Geçen seneye göre yüzdesel artış ise yüzde 46.6 olarak ölçüldü. Bununla birlikte, İspanya'da işsizliğin 5.6 milyonu geçtiği belirtildi.

Hiç yorum yok: