6 Nisan 2012 Cuma

Gündem de Neler Var ?

Paskalya sebebi ile tüm Avrupa Borsaları kapalı olacak
 
Bush vergilerinin vadesinin dolması ve otomatik harcama kesintilerinin 1.2 trilyon dolara ulaşmasıyla, ekonomistler, ABD'nin önümüzdeki yıl "mali bir uçurumun" eşiğine geleceği konusunda sıkça uyarıyor. ABD Hazine Bakanı Tim Geithner ise şirket yöneticileri ve siyasi liderlere çok hızlı ve çok fazla harcama kesintileri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyerek, bunun yeni bir resesyonu tetikleyebileceğini ifade etti. 
 
Morgan Stanley MUFG Securities Co., Mizuho Securities Co. ve SMBC Nikko Securities Inc., Japon yasakoyucuların, başbakan Yoshihiko Noda'nın, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) yönetim kurulu için gösterdiği adayı parlamentoda reddetmesinin ardından, Japonya Merkez Bankası'nın 27 Nisan'daki politika toplantısında varlık alımlarını artıracağını düşünüyor.
 
Fed'in rekor düşük faizleri 2014'e kadar sürdürmesi kararını bir kez daha eleştiren St. Louis Fed Başkanı James Bullard, faizlerin artırılacağı tarihe bu şekilde bir randevu vermenin, ekonominin güçlenmeye başladığı esnada karamsar sinyaller gönderdiğini söyledi.
Fransa'da ilk turu 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Nicolas Sarkozy ekonomik programını açıkladı.Sarkozy seçmene "Bu çalkantılı dönemde istikrarı ancak ben sağlarım" mesajını verdi.
 
ABD işsizlik başvurularının dört yılın düşüğünde gerçekleşmesine rağmen İspanya ile İtalya'nın borçlanma oranlarındaki artış ve Almanya'nın sanayi üretiminin beklenenden hızlı düşmesi piyaslara Paskalya Tatili öncesinde karışık seyir yaşattı.
 
Avrupa'da Fransız tahvil ihalesinde faizin yüksek çıkması ve İspanya'da hükümetin kurtarma paketi başvurusunda bulunabileceği yönündeki spekülatif haberler, euroyu vuruyor. 
 
İspanya'nın dün düzenlediği ve faizin beklentilerin üzerinde çıktığı ihalelerin yankısı bugün de devam ediyor. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un dün yaptığı konuşmada "Çok zor durumdayız. Tekrar ediyorum, çok zor durumdayız. Bunu anlamayan varsa kendini kandırıyor demektir" sözleri de İspanya üzerindeki gerginliği artırıyor. 
Almanya'da sanayi üretimi Şubat ayında, soğuk hava koşullarının inşaat işçilerini çalışma alanlarından uzak tutmasının etkisi ile beklenenden hızlı düştü.Sanayi üretimi Şubat ayında önceki aya göre yüzde 1.3 düştü. 
Yunanistan Maliye Bakanlığı günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, borçlarının yeniden yapılandırması planı planı kapsamında, ikinci ayağının süresi 20 Nisan'a kadar uzatılmış olan borç takasında 20.2 milyar euroluk daha swap yapılacağını duyurdu.
 
İngiltere Merkez Bankası, yüzde 0,5 olan gösterge faiz oranını değiştirmedi.
 

İngiliz hedge fon yatırımcısı William Ackman’ın şirketi Justice Holdings, ABD’nin en büyük üçüncü hamburger zinciri olan Burger King’in yüzde 29’unu satın alıyor

Dexia’nın satışa çıkardığı Lüksemburg’daki bankacılık birimi 730 milyon euro’ya Katarlı bir fona satıldı

Hiç yorum yok: