24 Temmuz 2013 Çarşamba

ATAC Şirket Raporu ve Teknik Analizi

-          2013 Mayıs’ta şirketin sermayesi 125 mln TL’den 159 mln TL’ye tahsisli olarak artırılmıştı. Toplam hisselerin %52'sine sahip beş ortağın şirketten 66.8 mln TL alacağı vardı. Buna mahsuben bu ortaklara hisse verildi (hisse başına 1.96 TL değer biçilerek, mevcut hisse fiyatının çok üzerinde). Bunu da tahsisli sermaye artışı yaparak gerçekleştirdiler.
 
-          Şimdi de yine şirketin Ataç Turizme olan borçları karşılığı hisse verilmesi planlanıyor. Bu amaçla 159 mln TL olan çıkarılmış sermayesi 74.9 mln TL artırılacak, bu sermaye artışı tahsisli satış yöntemiyle olacak. Mevcut hissedarlar buna katılamayacak. Ancak bu tahsisli satış hisse başına en az 1 TL olacak (mevcut fiyat bunun altında).
 
-          Tüm bu sermaye artışları neticesinde şirketin ilişkili taraflara olan borçları azalıyor, bu olumlu. Ancak şirketin banka borçları çok riskli seviyede. Son bilançosuna göre şirket 377 mln TL net borca sahip, önemli bir kısmı kısa vadeli. Şirketin faaliyetlerinden nakit yaratamadığı düşünüldüğünde bu borcu döndürmesi oldukça zor gözüküyor. Ayrıca yüksek borç nedeniyle faiz giderleri net kar üzerinde baskı yapıyor. Şirket bu dönemde elindeki varlıkları satmaya çalışıyor; BEST WESTERN PLUS Khan Hotel'in satışı için görüşmelere başladı. Kemer Resort Hotel’i satarak 41.75 mln USD kredi ödemesi gerçekleştirdi. Nisan Enerji AŞ’nin satışı için Boydak Grubu ile anlaştı. Bu varlık satışları borçları azaltacağı için olumlu, ancak yine de şirketin faaliyetlerinden henüz nakit yaratamadığını belirtmek gerekir.
 
Teknik yorum: Hissede orta vadeli düşüş eğiliminin ve satış baskısının sürdüğünü görülmekte. 0.88 ve 0.81 seviyeleri önemli destek noktaları olarak takip edilebilir. 0.81 seviyesi ana destek olarak önemli. Ana direnç ise 1.00 seviyesinde. Teknik göstergelerdeki zayıflık hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceğini gösteriyor, bu nedenle 1.00 seviyesinin aşılmasının güç olacağını düşünülebilir.

Hiç yorum yok: