26 Mart 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Albaraka Türk

Hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Hafta başında önemli direnç noktası olarak 2.08 seviyesi takip edilebilir. Bu haftanın diğer önemli direnç noktaları 2.14, 2.18 ve 2.23 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak 2.38 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumlu sinyallerinin yanında, son dönemde yaşanan yukarı hareket ile hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, hissede kısa vadeli yükselen hareket içinde ilk etapta 2.08 seviyelerinin test edileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması halinde, yükselişin 2.38 seviyesine doğru sürmesi beklenebilir. 

Daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için 2.38 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, yeni bir ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 2.62 ve 2.78 seviyeleri gösterilebilir.
 
Yukarı hareketlerde 2.38 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, hisse üzerinde satış baskısının artmaya başlayacağının, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir işareti olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 2.38 seviyesine doğru yaşanacak hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.62 ve 2.78 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede hafta başında önemli destek noktaları ise 1.99 ve 1.93 seviyelerindedir. Bu haftanın diğer önemli destek noktaları 1.89 ve 1.86 seviyelerine denk gelmektedir. Özellikle 1.86 seviyesinin ana destek noktası haline geldiğini takip etmekteyiz. Hisse üzerinde satış baskısının artması durumunda da, 1.86 seviyesine yakın satışların durulması, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu seviyenin üzerinde oluşması beklenebilir.

Hissede geri çekilme hareketi içinde 1.86 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına, hisse üzerinde satış baskısının yoğunlaşmaya başlamasına neden olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilme hareketi içinde 1.86 seviyesi kısa vade için önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: