21 Mart 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Aksigorta

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yukarı hareketin kanal formasyonu içinde sürdüğünü görmekteyiz. Teknik açıdan ilk önemli direnç noktası olarak 1.91 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli direnç noktaları 1.96, 2.00 ve 2.05 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak ise orta vadeli yükselen kanal formasyonunun üst çizgisine denk gelen 2.08 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri dikkate alındığında, hissede yükseliş eğiliminin süreceği, önümüzdeki süreçte 2.08 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağı söylenebilir.

Hissede yükseliş eğiliminin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için 2.08 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.17 ve 2.38 seviyeleri gösterilebilir.

Kısa vadede 2.08 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının, orta vadeli alçalan hareket içinde yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 2.08 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.17 ve 2.38 seviyeleri takip edilebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.83 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.79, 1.75, 1.72 ve 1.67 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.60 seviyesi önemli bulunmaktadır. Hisse üzerinde 2.08 seviyesinin altında satış baskısının artması durumunda da, 1.60 seviyesine yakın satışların durulacağı, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu trend desteğinin üzerinde oluşacağı düşünülebilir.

Orta vadeli yükselen hareket 1.60 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 1.60 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin düzeltme hareketleri olarak kalması, orta vadeli yükseliş eğiliminin sürmesi beklenmektedir.

Hiç yorum yok: