21 Mart 2012 Çarşamba

Gündemde Neler Var - 21/03


ABD’de şubatta yeni konut başlangıçları 698.000 ile beklentilerin altında açıklandı. İnşaat izinleri ise 717000 oldu.

Yunanistan Maliye Bakanlığı kurtarma paketinin ilk dilimi olarak euro bölgesinden 5,9 milyar euro, IMF’den 1,6 milyar dolar aldıklarını açıkladı.

IMF İsviçre’nin deflasyon tehlikesi geçtiği ve büyüme başladığı zaman frangı tekrar piyasa koşullarında dalgalanmaya bırakması ve üst limiti kaldırması gerektiğini açıkladı. IMF İsviçre’de büyük bankaların sermayelerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Federal Reserve Başkanı Ben Bernanke Washington Üniversitesinde büyük bir krizin ve durgunluğun ardından alınan tedbirlerin hemen geri döndürülmemesi gerektiğini söyledi. Avrupa’nın gevşeme tedbirlerini yerinde bulan Bernanke, koşulların kötüleşmesi halinde Fed’in tedbir alacağını açıkladı.

Federal Reserve üyesi Kocherlakota işsizliğin 2012 sonuna kadar %7’li seviyelerin üst bandında, 2013 sonuna kadar %7’li seviyelerin alt bandında seyir izleyeceğini tahmin ettiğini belirtirken, ekonomideki toparlanmanın memnuniyet verici olduğunu ve ilave tedbire gerek olmadığını açıkladı. Kocherlakota enflasyonun gelecek iki yılda %2 ve üzerinde olmasını beklediğini ve enerji fiyatlarının risk olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok: