23 Şubat 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Garanti Bankası

Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, önemli destek noktaları olarak 6.62, 6.52 ve 6.40 seviyeleri takip edilebilir. 6.40 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak önemli bulunmaktadır. Hisse üzerinde son dönemde etkili olan realizasyon amaçlı satışların sürmesi halinde, 6.62-6.40 bandında durulması, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 6.40 seviyesinin üzerinde oluşması beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine gerilemiş olması bu olasılığı güçlendirmektedir.

Hissede ilk önemli direnç noktası ise 6.82 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları 6.90, 7.00, 7.06 ve 7.12 seviyelerindedir. Orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 7.12 seviyesi de aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır.  Kısa vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketlerinin 6.40 seviyesi ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede,  bu seviyenin üzerinde yükseliş eğiliminin sürmesi durumunda da, önümüzdeki süreçte ilk etapta 7.12 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 7.12 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 7.44-7.76 bandı ile 8.24 seviyeleri beklenebilir.

Kısa vadede 7.12 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik olarak hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 7.12 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirlebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 7.44, 7.76 ve 8.24 seviyeleri takip edilebilir.

Geri çekilme hareketleri içinde 6.40 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına neden olacağından, 6.40 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kulanılabilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin düzeltme hareketleri olarak kalması, yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir.

Hiç yorum yok: