27 Şubat 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Emlak GMYO

Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, bu hafta önemli direnç noktaları olarak 2.40, 2.45 ve 2.49 seviyeleri izlenebilir. 2.49 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak önemli bulunmaktadır. Orta vadeli göstergelerin olumlu sinyallerinin yanında, Şubat ayı başından beri yaşanan yükselişle hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması, teknik açıdan yükseliş hareketinin bu hafta da süreceğine, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.40-2.49 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğine işaret etmektedir.

Daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayımaya başlayabilmesi için 2.49 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, yeni bir ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 2.63 seviyeleri ile 2.70-2.86 bandı hedeflenebilir.

Kısa vadede 2.49 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik anlamda hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Dolayısıyla, hissede hafta içinde 2.49 seviyesine doğru yaşanabilecek hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.63, 2.70 ve 2.86 seviyeleri gözlenebilir.

Hafta başında önemli destek noktaları ise 2.29 ve 2.25 seviyelerindedir. Bu haftanın diğer önemli destek noktaları 2.20 ve 2.17 seviyelerine denk gelmektedir. 2.17 seviyesi de aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmakta, 2.49 seviyesinin altında etkili olacak satışların da, 2.29-2.17 bandında durulmasını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 2.17 seviyesinin üzerinde oluşmasını beklemekteyiz.

Geri çekilme hareketleri içinde 2.17 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına neden olacağından, bu hafta 2.17 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kulanılabilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin düzeltme hareketleri olarak kalacağı, yükseliş eğiliminin korunacağı düşünülmelidir.

Hiç yorum yok: