24 Şubat 2012 Cuma

Teknik Analiz - Aygaz

Hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket devam etmektedir. Önemli direnç noktaları olarak 9.70 ve 9.84 seviyeleri izlenebilir. Orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 9.84 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Teknik göstergelerin olumlu sinyalleri dikkate alındığında, hissede kısa vadeli yükselen hareketin süremesi, önümüzdeki süreçte ilk etapta 9.84 seviyelerinin test edilmesi beklenebilir.
.
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 9.84 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 10.00-10.40 bandı ile 11.10 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadeli yükselen hareket içinde 9.84 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, teknik olarak hisse üzerinde realizasyon baskısının yeniden artmaya başlayacağının, yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 9.84 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 10.40 ve 11.10 seviyeleri izlenebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası olarak ise 9.40 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 9.24, 9.16, 9.00 ve 8.90 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 8.50 seviyesi önemli bulunmaktadır. Kısa vadede 9.84 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda ise, 8.50 seviyesine yaklaştıkça satışların durulacağı, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu trend desteği üzerinde oluşacağı düşünülmelidir. Olası geri çekilmelerde, 8.50 seviyesindeki trend desteğinin altına inilmediği sürece, düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalacağını, yükseliş eğiliminin korunacağını düşünmekteyiz.

Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 8.50 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 8.50 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop noktası olarak takip edilebilir.

Hiç yorum yok: