22 Şubat 2012 Çarşamba

Günün İlk Işıkları ve İlk Piyasa Haberleri

PORTEKİZ HÜKÜMETİ, KURTARMA YARDIMININ ŞARTLARINI YENİDEN MÜZAKERE ETMESİ BASKILARI İLE KARŞI KARŞIYA- FT
Financial Times gazetesinin haberine göre, Portekiz'de hükümet; AB-IMF'den aldığı 78 milyar Avro büyüklüğündeki kurtarma paketinin; şartlarını yeniden müzekere etmesi yönünde muhalefet, iş dünyası ve; sendikalardan gelen baskı ile karşı karşıya.; Muhalefet, iş dünyası ve sendikalar, kurtarma paketinin yeniden; müzakere edilerek ülke ekonomisinin resesyonda olduğu ortamda acı; verici kemer sıkma tedbirlerinin etkilerinin hafifletilmesini; ve Yunanistan'ı iflasın eşiğine getiren bir depresif döngüden; kaçınmak için daha fazla kurtarma fonu ve reform planı için daha fazla; zaman talep edilmesini istiyorlar.

MOODY'S, BATILI BANKALARIN ORTA-DOĞU AVRUPA VE BDT ÜLKELERİNDEKİ BAĞLI ORTAKLIKLARININ NOTLARINI İZLEMEYE ALDI
Moody's Investors Service, Batılı bankaların Orta-Doğu; Avrupa ve BDT ülkelerinde bulunan 21 bağıl ortaklığının borç ve mevduat; notlarını olası bir indirim için izlemeye aldı. Moody's ayrıca bu 21; bağlı ortaklığın 7'sinin tek başlarına kredi değerlendirmelerinin de; olası bir indirim için izlemeye aldı.; Moody's Investors Service'in 21 bağlı ortaklığın notlarını izlemeye; almasında ana ortak bankaların bu bağlı ortaklıklara destek sağlama; kapasiteleri veya isteklerinin zayıfladığı endişelerinin rol oynadığını; vurguladı.

MOODY'S, HSBC BANK A.Ş.'NİN KREDİ NOTLARINI OLASI BİR İNDİRİM İÇİN İZLEMEYE ALDI
Moody's Investors Service, HSBC Holdings PLC'nin Türkiye'deki; bağlı ortaklığı HSBC Bank A.Ş.'nin Baa1 olan global yerel para; cinsinden mevduat notunu ve Aa2.tr olan uzun vadeli ulusal ölçek; notunu olası bir indirim için izlemeye aldı. Notların olası bir; indirim için izlemeye alınması kararı HSBC Holdings Plc'nin Aa2 olan; kredi notunu 15 Şubat'ta olası bir indirim için izlemeye; alınmasının ardından geldi.; Moody's, HSBC Bank A.Ş. için gözden geçirmeyi HSBC Holdings Plc; için gözden geçirmenin ardından tamamlayacak.

Hiç yorum yok: