30 Kasım 2015 Pazartesi

VİOP Teknik Analizi 30/11/2015

Geçtiğimiz hafta Rusya ile artan gerginliğin olumsuz etkilerini gördüğümüz, satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratlarının, yeni haftaya hafif aşağıda başlamasını bekliyoruz. Yurtdışı borsalarda haftaya başlarken gözlenen düşüşlerin, USD/TL paritesindeki yükselişin kontratların açılışını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Ancak geri çekilmenin sınırlı kalacağını, gün içinde yukarı yönlü hareketlerin oluşacağını tahmin ediyoruz. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satıma işaret etmesi teknik açıdan yeni bir toparlanma hareketi içine girilebileceğini göstermektedir.

Bu hafta da ağırlıklı olarak Rusya'dan ve Suriye sınırından gelecek haberler içeride piyasalara yön verecek gözükmektedir. Kontratlarda olası toparlanma hareketlerinin kalıcı hale gelmeye başlayabilmesi için Rusya ile yaşanan gerginliğin azalması önemli olacak. Bu açıdan bugün Paris'te yapılacak İklim Zirvesi'nden gelecek haberler ile (bu zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Başkanı Putin de katılıyor) ile 3 Aralık'taki AGİT zirvesinde Türkiye-Rusya dışişleri bakanlarının yapması beklenen görüşmeler yakından izlenecektir.


Ayrıca Çarşamba günü FED Başkanı Yellen'ın konuşması, Perşembe günü Kasım ayı enflasyon verileri, ECB toplantısı ile Cuma günü Moody's in Türkiye ile ilgili açıklayacağı gözden geçirme raporu ve ABD'nin Kasım ayı tarımdışı isthidam verileri de yakından takip edilecektir.

Aralık kontratında hafta başında ilk önemli direnç noktası 95,000 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları 95,800 ve 97,000 seviyelerindedir. Kontratta toparlanma hareketleri içinde, ilk etapta 95,000 seviyesinin test edilmesini, bu seviyenin aşılması durumunda, toparlanmanın 97,000 seviyesine doğru sürmesini beklemekteyiz.

İlk önemli destek noktası ise 93,000 seviyesindedir Diğer önemli destek noktaları 92,200, 91,300 ve 90,000 seviyelerindedir. 92,200 ve 90,000 seviyeleri alçalan hareket içinde aynı zamanda satışların durulacağı, tepki hareketlerinin oluşacağı bölgeler olarak da gözlenebilir.

Aralık kontratında 92,200 seviyesine stop loss konularak, kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon alınabilir.


Kısa pozisyon almak için ise 97,000 seviyesine stop loss konularak, 95,000 seviyesinin üzerine yaşanabilecek hareketler takip edilebilir. 97,000 aşılması durumunda, kısa pozisyonun kapatılması, yeni kısa pozisyon almak için 100,000 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin gözlenmesi doğru olacaktır. 

Hiç yorum yok: