6 Ağustos 2014 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz 06/08/2014

BIST üzerinde hafta başından beri artan satış baskısının bugün de süreceğini düşünmekteyiz. Gün içinde tepki niteliğinde zayıf yukarı hareketlerin olduğu görülse de, Cuma günü açıklanacak Moody's in Türkiye'nin kredi notuna lişkin değerlendirme raporu ve Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri öncesi risk alma eğiliminin düşük olacağını, yükselişlerin sınırlı kalacağını tahmin etmekteyiz.
Ayrıca kurlarda ve faizlerde yaşanan yükselişin, Rusya'nın Ukrayna sınırında askeri mevcudiyetini artırmasının ortaya çıkardığı endişelerin de olumsuz etkileri sürecek gözükmektedir.

BIST'te önemli bir destek olarak izlediğimiz 80500 seviyesinin altında, düşüş eğiliminin ilk etapta 79000 seviyesindeki ana destek noktasına kadar sürmesini beklemekteyiz. Aşırı satıma yönelen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, BIST üzerinde satışların ilk etapta 79000 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin tepki niteliğinde yeni yukarı atakların oluşması beklenebilir. Bundan dolayı, 79000 seviyesine stop loss konularak, endekste düşüşün yeni alış için fırsat olarak görülebileceğini düşünüyoruz
 
Ana direnç olarak ise 84000 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Endekste yukarı yönlü ataklarda ilk etapta 81200-82000 bandının test edileceği, 82000 seviyesinin üzerine dönülmesi halinde, 84000 seviyesine doğru yeni bir hareketin oluşacağı söylenebilir.
 
Ancak orta vadeli göstergelerin olumsuz sinyalleri 84000 seviyesinin aşılmasının kısa vade için güç olacağını, bu seviyeye yaklaştıkça piyasa üzerinde satış baskısının artacağını, endekste teknik olarak yeni düzeltme hareketlerinin oluşacağını göstermektedir. Bu nedenle, BIST'te yukarı atakların da satış fırsatı olarak kullanılması yönündeki tavsiyemiz devam etmektedir.

Hiç yorum yok: