7 Mart 2014 Cuma

İş Bankası Teknik Analizi


Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışların 3,99 seviyesinde dengelendiğini görmekteyiz. Teknik açıdan hissede hafta başından beri yeni bir yükselen hareket takip etmekteyiz. Ana destek noktası olarak 4,07 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Ara destek noktaları olarak 4,16 ve 4,11 seviyeleri izlenebilir.
 
Olası geri çekilmelerde özellikle 4,07 seviyesinin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin sınırlı kalacağını, 3,99 seviyesinden başlayan yükselen hareketin devam edeceğini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 4,27-4,40 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 4,07 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını  tavsiye etmekteyiz.
 
4,07 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını  önermekteyiz.
 
Hissede daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 4,40 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 4,59-4,80 bandı ile 5,16 seviyesi gösterilebilir.  Ara direnç noktası olarak 4,33 seviyesi takip edilebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,40 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 4,59, 4,80 ve 5,16 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: