1 Ağustos 2013 Perşembe

Türk Hava Yolları Teknik Analizi

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 7,86 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin kısa vadeli düzeltme hareketleri olarak kalmaya devam edeceğini,  yükseliş eğiliminin korunmacağını, önümüzdeki süreçte ilk aşamada 8,34 seviyelerine doğru bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz. Bu nedenle, 7,86 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını önermekteyiz.
 
7,86 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, düzeltme hareketinin daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. 8,10, 8,00 ve 7,94 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yükselişin daha uzun süreye yayılabilmesi için ise 8,34 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 8,60 seviyeleri ile 8,90 seviyeleri beklenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 8,34 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 8,60 ve 8,90 seviyeleri gözlenebilir.
 
teb ytr

Hiç yorum yok: