31 Temmuz 2013 Çarşamba

Enka İnşaat Teknik Analizi

Hissede orta vadeli yükselen hareket içinde Temmuz ayı içinde 5,50 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 4,90 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 4,90 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden ana direnç haline gelen 5,50 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,90 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
4,90 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, 5,50 seviyesinden başlayan düzeltme hareketinin daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 5,50 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,66 seviyeleri ile 5,80 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,50 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,66 ve 5,80 seviyeleri takip edilebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: