28 Mart 2013 Perşembe

Türk Hava Yolları Teknik Analizi

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 45 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 7,10 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 7,10 seviyesine yaklaştıkça satışların durulması, bu seviyenin üzerinden ilk etapta ana direnç noktası olarak etkili olacak 7,58 seviyesine doğru doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 7,10 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınmasını önermekteyiz.
 
Olası geri çekilmelerde 7,10 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, hissede düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılmasını, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. 7,32, 7,24 ve 7,18 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissenin son dönemde artan satış baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 7,58 seviyelerinin aşılmasını önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7,76 seviyeleri ile 8,00-8,30 bandı gösterileridir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,58 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,76, 8,00 ve 8,30 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: