20 Mart 2013 Çarşamba

ŞİRKET RAPORU: - DOHOL - BOL NAKİTLİ ENERJİK ŞİRKET

Araştırma kapsamımız içerisinde olan Doğan Holding için modelimizi gözden geçirmemiz sonrasında AL tavsiyemizi koruyor ve 12 aylık hedef fiyatımızı 35% getiri mutlak ve %21 rölatif getiri ile TL1.44 olarak belirliyoruz. TL3,535mn rakamına ulaşmak için net aktif değeri metodunu kullandık.
Yatırım şemamızın ana başlıkları i) şirketin güçlü nakit pozisyonu, ii) enerji yatırımlarının nakit üretmeye başlaması ve olası devralmalar iii) medya kolundaki yeniden yapılanma ve iv) D-Smart'ın gelişen operasyonel performansından oluşmaktadır.
Doğan Holding 9A12 itibarıyla 1.2 milyar ABD Dolar'ı tutarında net holding nakit pozisyonuna sahiptir. Bu para 2013 yılında enerji varlığı alımları için kullanılabilir ki bu alımlar orta vadede şirket hissesi için bir katalist olabilir.
Enerji yatırımları 1Ç13 finansallarına ve sonraki dönem finansallarına katkıda bulunmasını bekliyoruz. 2 adet rüzgar enerjisi santrali (126+21MW) 2012 yılı Haziran ayında holding bünyesine katıldı. Bu santrallerin 2013 FAVÖK'üne 163 milyon TL'lik katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca 2012 yılı sonlarına doğru üretime başlayan Boyabat Hidroelektrik Santrali'nin de bu yıl içinde FAVÖK'e 118 milyon TL tutarında katkı sağlaması bekleniyor. Bu katkılar dahilinde 2013 yılında Doğan Holding'in konsolide cirosu ve FAVÖK'ü sırasıyla %5 ve %34 oranlarında artamasını öngörüyoruz.

Doğan Holding medya yeniden yapılandırılmasından faydalanacaktır. 2012 yılının 2. yarısında basın ve yayın işinde çalışan personel sayısında azalma marjlara olumlu katkı yaptı. Personel sayısındaki ilave azalmalarla birlikte bu durumun etkisi 2013 finansallarında daha net bir şekilde görülecektir.
D-Smart pozitif FAVÖK yaratacaktır. D-Smart'ın FAVÖK'ü 2012 yılında ilk defa artıya geçti. 2013 yılında FAVÖK'ün daha da gelişmesiyle beraber D-Smart'ın konsolide ciroya %5 oranında katkı yapması bekleniyor.
Diğer yandan yazılı basın işindeki zayıflık ve aşırı maliyetli put opsiyonlarıyla birlikte gerçekleşecek nakit çıkışı  holding için başlıca öne çıkan negatiflikler konumundadır.
 
global

Hiç yorum yok: