19 Mart 2013 Salı

Sektör ve Şirket Haberleri

Koç Holding – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – brut nakit 0,187TL (net 0,164TL) kar payı teklif etti; verimi %1,9. Toplam ödenecek kar payı 474mn TL. 2012 yılsonunda Koç Holding’in solo 1.348mn TL net nakit pozisyonu bulunuyordu.
 
Aselsan – NÖTR; Endeksin Altında Getiri – bir yurtdışı müşteri ile teknolojik altyapı malzemeleri satışına yönelik olarak 15 Mart 2013 tarihinde toplam bedeli 2,05mn dolar olan bir sözleşme imzalamıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2013 yılında gerçekleştirilecektir.
 
Doğan Holding – NÖTR; Öneri Yok – sermayesinde %25 oranında pay sahibi olduğu doğrudan bağlı ortaklığı Aslancık Elektrik Üretim’in sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 75mn TL'den 135mn TL'ye artırılmasında, iştirak payına isabet eden 15mn TL tutarındaki pay ile katılacağını bildirdi. Ayrıca, Aslancık Elektrik Üretim’in sermayesinde %8,33 oranında pay sahibi olan doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları’ın sözkonusu sermaye artırımında, iştirak payına ve ayrıca kullanılmayan yeni pay alma haklarına isabet eden 5mn TL tutarındaki yeni pay alma haklarını kullanmaya karar vermiştir.
 
Ülker – OLUMLU; Endeksin Altında Getiri – yönetim kurulu hisse başına brüt 0,4386 TL ve net 0,37281 nakit kar payı teklifi yaptı. Konu 28 Mart’taki olağan genel kurul’da görüşülüp, 8 Nisan’da temettünün ödenmesi planlanmaktadır. Bizim temettü beklentimiz hisse başı brüt 0,40 kuruş ile kıyaslandığında beklentimizin üzerinde açıklanan temettüyü olumlu buluyoruz.

 
Enka – OLUMSUZ; Öneri Yok – 4Ç12’de açıkladığı net kar (283mn TL) Cnbc-e konsensus beklentisiyle (286mn TL) uyumlu. Ancak, şirketin 4Ç12 FAVÖK’ü (339mn TL) inşaat segmentindeki zayıf marjlar nedeniyle konsensus beklentisinin (392mn TL) altında kaldı. Faaliyet karının beklentilerin altında kalmasına rağmen net karın beklentiler ile uyumlu olmasının sebebi finansal yatırımların getirilerinin beklentinin üzerinde olması. 4Ç12 sonuçlarının özellikle inşaat segmentinde zayıflayan marjlar sebebiyle şirket hissesi üzerinde kısa vadeli olumsuz etkisi olabileceğini düşünüyoruz.
 
Doğan Holding – OLUMSUZ; Öneri Yok ve Doğan Yayın Holding – OLUMSUZ; Öneri Yok – Habertürk gazetesi haberine göre Yargıtay Başsavcılığı Aydın Doğan ve 3 üst düzey yöneticinin, Vergi Usul Kanunu’na muhalefetten yargılandıkları davada beraat kararı veren yerel mahkeme kararının bozulmasını istedi.
 
Mergermarket adli internet sitesinin Sabah gazetesinden alıntıladığı habere göre İş Bankası – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri - Azeri Rabitabank’ı satın almak üzere görüşmeler yapıyor. Haberde söz konusu bankanın 200 milyon dolar aktif büyüklüğe sahip olduğu ve KOBİ ağırlıklı bir kredi portföyü olduğu belirtildi.
 
Mergermarket adli internet sitesinin Dünya gazetesinden alıntıladığı habere göre, Katar merkezli Doha Bank, Türkiye’de banka satın almayı planlıyor. Haberde Doha Bank’ın geçmiş yıllarda Tekstilbank – OLUMLU; Öneri Yok ile ilgilendiği bilgisi haberde yer alıyor.
 
Alternatifbank – OLUMLU; Öneri Yok – Bankanın, Anadolu Grubu ve ilgili grup ve kişilerce sahip olunan %70.84 hissesi, bankanın 1H13 özkaynak büyüklüğününü iki katı bir fiyat üzerinden Commercial Bank of Qatar’a satılacak. Söz konus satış Katar ve Türkiye’deki gerekli izinlerin alınmasını müteakip gerçekleşecek. Doha Bank satış sonrası küçük hissedarlar için çağrıda bulunacak, ayrıca satış sonrası Anadolu Endüstri Holding Alternatifbank’ta %25 payını tutmaya devam edecek. Bankanın mevcut özkaynak büyüklüğü üzerinden olası satış fiyatı 2,79 TL seviyesinde görünüyor. Haziran dönemine kadar geçecek sürede karın özkaynaklara eklenmesi bu fiyatı daha da yukarıya taşıyabilecek. Banka geçtiğimiz yılın ilk altı ayında başlangıçtaki özkaynaklarının yüzde dokuzu kadar kar sağlamıştı. Aynı oranda kar elde edilmesi halinde mevcut fiyat seviyesinden (hisse başına 2,60 TL), artış potansiyelinin %15’e kadar çıkabileceği öngörülebilir. Bu arada, Anadolu Efes’in – NÖTR; Endeksin Altında Getiri – Alternatifbank’ta %7.46 payı bulunmaktadır. Mevcut piyasa değeri üzerinden değerlediğimiz bu pay Anadolu Efes’in toplam hedef değerinin %0.5 gibi gözardı edilebilir bir kısmını oluşturmaktadır. Bu anlamda haberi şirket açısından nötr olarak değerlendiriyoruz.

Hiç yorum yok: