14 Mart 2013 Perşembe

Piyasalara Bakış

Dün İtalya'da politik belirsizlik ön planda olmaya devam ederken,  Grillo'nun negatif son açıklamaları ön plandaydı,  hayal kırklığı yaratan ihaleler sonrasında İtalya bono spreadlerinde artış yaşandı. İtalya Borsası %1.74 ekside günü tamamladı. Diğer taraftan Yunanistan ile troyka gözden geçirmede anlaşmazlık yaşıyor ve son haberlere göre görüşmeler bu hafta yapılacak AB liderler zirvesi ve maliye bakanları toplantısı sonrasında tekrar başlayacak.
Almanya yatay seviyede günü tamamlarken ABD tarafında ise S&P 500 endeksi perakende satışlar rakamının da desteğiyle %0.13 artışla günü artıda tamamladı, dolar güçlendi. Önemli direnç seviyelerini test eden dolardaki seyrin önümüzdeki günlerde piyasalardaki seyir için önemli olduğunu belirtelim. Tarihi zirvesini kıran Dow Jones sanayi endeksi ulaştırma endeksi öncülüğünde %0.04 artıda kapattı. Ancak yükselişte düşük hacimin ön planda olmaya devam ettiğini not ediyoruz. VIX endeksi %3.59 düştü. Perakende satışlar Şubat ayında %1.1 artış ile beklentilerin (beklenti:%0.5) üzerinde artış yaşandı. Manşet rakamda fiyatlardan kaynaklı bir yükseliş bekleniyordu. Daha net sinyal veren oto ve benzin hariç rakamlarda ise %0.4 artış vardı. Beklenti %0.2 artış yönündeydi.
Bu sabah Avustralya’da açıklanan istihdam rakamı ön planda. 10.000 artış beklentisine karşı 75.000 artış ile beklenenden oldukça iyi yönde gelen istihdam rakamı Avustralya dolarındaki yükselişe destek oluyor. Japonya tarafında ise Başbakan Abe’nin ekonomi danışmanı Hamada’nın açıklamaları dikkat çekti. Hamada USD/JPY’nin 100 seviyesine üzerine çıkabileceğini ifade etti.  Diğer taraftan Başbakan Abe’nin aday gösterdiği BOJ başkan adayı Kuroda ve başkan yardımcısı adayları Iwata ve Nakaso parlamentoda alt mecliste onaylandı. Üst mecliste ise Cuma günü görüşülecek. Başkan yardımcısı adaylarından Iwata'nın ana muhalefet partisinden destek alamama ihtimali var. Japonya Borsası %1.16 artıda. Çin ise yatayda.

Bugün AB zirvesi başlıyor. ABD’de Üfe rakamı ve haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek. İspanya’da uzun vadeli ihaleler var.
Yurtiçinde teknik tarafta kapanışa doğru 83,000 desteğini aşağı geçen kısa vadeli yükseliş trendi içerisindeki hareketin, dün ilk zayıflama sinyalini ürettiğini gözlemliyoruz. Böylece ara bir düzeltme riskinin gündeme geldiğini düşündüğümüz piyasada, 82,000 ve 81,200 seviyeleri aşağıda destek noktalarını oluşturuyor. Seans içi harekette 83,000 direnç konumuna dönüşürken, bu seviye altında aşağı baskı devam edecektir. Bu nedenle dün 83,000 stop loss noktamız altına gerileyen piyasada, henüz pozisyon alınmasını önermiyoruz. Piyasayı yeniden yükseliş yönünde izlemek için 84,000 direncinin aşılmasını bekliyoruz.

Hiç yorum yok: