12 Şubat 2013 Salı

HALK GYO Halka Açılıyor

HALK GYO GM ŞİMŞEK: HALK GYO HALKA ARZINDA FİYAT 1.35 TL OLARAK BELİRLENDİ
 
Halk GYO GM Şimşek, Halk GYO halka arzında fiyatın 1.35 TL olarak; belirlendiğini kaydetti.; bloomberght.com'da yer alan habere göre, Halk GYO Genel Müdürü; Kazım Şimşek, Halk GYO halka arzında fiyatın 1.35 TL olarak; belirlendiğini söyledi.; Şimşek, halka arzda talep toplama tarihinin 13-14-15 Şubat olarak; belirlendiğini ve 477 milyon lira olan ödenmiş sermayenin 662.5 milyon; liraya çıkacağını belirtti.; Halka arz gelir hedefinin 250 milyon TL olduğunu ve gelirin; projelere aktarılacağını söyleyen Şimşek, İstanbul Finans Merkezi'ne 2; milyar TL'lik yatırım yapacaklarını ifade etti.; İstanbul Finans Merkezi'nden 200 milyon TL kar elde edileceğini; belirten Şimşek, İstanbul Finans Merkezi'ne 34 ve 46 katlı kule inşa; edieleceğini sözlerine ekledi.; Şimşek, "Levent Otel Projesi 2014'te bitecek. Kira geliri 4 milyon; euro olacak" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz edilmek için start verdi. Pay başına 1,35 lira ile 185,5 milyon lira sermaye artırımına çıkılacak arz kapsamında ayın 13-15'i arasında talep toplanacak. Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, basın toplantısında, önemli lokasyonlarda 3 arsa, devam eden iki proje ve düzenli kira getirisi olan 22 binayla birlikte, portföylerinde 27 gayrimenkul bulunduğunu söyledi.Kuruluşlarından bugüne gayrimenkul portföy büyüklüklerinin yüzde 119 artışla 1 milyar lirayı aştığını, portföyün yüzde 61'inin henüz karlılığa yansımamış olan arsa ve projelerden oluşmasına karşın, toplam 42 milyon lira kar elde ettiklerini belirten Kazım Şimşek, düzenli kira getirisi ve ofis ağırlıklı portföyü, otel ve konut gibi farklı ve karlı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.

'FİNANSIN MERKEZİ'NDE AKTİF
İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 20'ye yakın payla en büyük paydaşı konumunda olduklarını ve portföylerinin yüzde 46'sını oluşturan proje kapsamında ikisi kule olmak üzere beş bina inşa edileceğini aktaran Şimşek, projenin tamamlanmasıyla 2017 başında portföy büyüklüklerini 3 milyar liraya ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Finans Merkezi'nin süresinde bitirilmesi hedeflenen ve çok önemsenen bir proje olduğunu belirten Şimşek, ''Dolayısıyla askıya alınması söz konusu değildir. Böyle bir duyumumuz da yoktur'' dedi.
400 ŞİRKET BORSADA
Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Murat Çetinkaya ise şu anda yaklaşık 400 şirketin borsaya açık olduğunu belirterek, bunların sadece 71'inin piyasa değerinin 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: