25 Ocak 2013 Cuma

Bankacılık Sektör Raporu

2013 net kar beklentilerimizi %5 yukarı çektik; 2013’te yıllık kar artışı tahminimiz %9...
2013 ve sonrası için projeksiyonlarımızda kredilerin toplam aktifler içindeki daha hızlı artış yönündeki ve de TL aktiflerin payının daha hızlı  artması şeklindeki değişikliklerin ardından sürdürülebilir özsermaye karlılığı varsayımlarımızın yukarı yönlü güncellenmesi, 2012/2013 net kar tahminlerimizi sırasıyla %3 ve %5 yukarı çekmemiz ve emsal çarpanlarını güncellememizle birlikte hedef fiyatlarımızı yukarı çektik. Takibimizdeki altı büyük banka için 2012’deki %14 kar artışının ardından 2013’te %9 net kar artışı öngörüyoruz.

HALKB göreceli olarak daha ucuz; AKBNK mevcut ortamda en iyi konumlanmış banka...
HALKB ve AKBNK favori bankacılık hisselerimiz olmaya devam ediyor. HALKB’ın yüksek karlılığı ve emsallerine göre F/K çarpanına kıyasla iskontolu işlem görmesi AL tavsiyemizin nedeni. AKBNK’ı diğer özel mevduat bankalarına gore tercih etmemiz ise  bankanın daha yüksek sermaye yeterliliği, karşılık ayırma oranı ve menkul kıymetlerden kredilere dönüş için daha fazla yere sahip olması olarak özetlenebilir. Diğer taraftan, 4ç12 sonuçlarının da güçlü gelecek olması bankanın olumlu ayrışmasını destekleyecektir. Hisse spesifik hikayeler olarak da YKBNK’nın sigorta iştiraklerinde satışa gitmesi ve de VAKBN’de ikincil halka arz baskısını sayabiliriz.
GOP benzerlerine göre sektörün sermaye yeterliği ve aktif kalitesi daha iyi...
Mevcut durumda banka hisseleri için ortalama yukarı potansiyel beklentimiz sınırlı. Bununla birlikte, Türk bankaları, gelişmekte olan ülke bankaları ortalaması olan 1.62xPD/DD’13t’ye göre iskontolu olarak 1.57xPD/DD’12t çarpanlarından işlem görüyorlar ( özsermaye karlılığı seviyeleri de benzerlerinin ortalaması olan %15.4’ün üzerinde %15.7 seviyesinde bulunuyor)  ve dolayısıyla hala göreceli olarak pahalı değiller. Sektörün güçlü sermaye yeterliği (11a12 itibariyle SYR %17.4 ve ana sermaye oranı %15.4), göreceli derinliğinin düşük olması, ve aktif kalitesinin de daha iyi olması (ve yüksek karşılık ayırma oranı) benzer ülke bankalarına kıyasla cazip kılıyor. Ülke kredi notunun diğer bir derecelendirme şirketince de artırılması değerlemeleri risksiz getiri oranı ve hisse senedi risk primlerini aşağı çekerek daha da yukarı seviyelere taşıyabilecektir diye düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: