24 Aralık 2012 Pazartesi

Türk Hava Yolları Teknik Analizi

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktasının 5,70 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin teknik açıdan sınırlı kalmaya devam etmesini, orta vadeli yükselen hareketin sürmesini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,60 seviyesindeki ana direnç bölgesinin test edilmesini beklemekteyiz. Bu nedenle, 5,70 seviyesini stop loss kabul edip, hissede pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
Geri çekilme hareketleri içinde 5,70 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hisse üzerinde satış baskısının derinleşmeye başlayacağını düşündüğümüzden alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Bu hafta 6,12, 6,02, 5,88 ve 5,80 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yükseliş eğiliminin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 6,60 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7,10 seviyeleri ile 7,50 seviyeleri gösterilebilir. Ara direnç noktaları olarak bu hafta 6,42 ve 6,50 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 6,60 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,10 ve 7,50 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: