21 Aralık 2012 Cuma

Gündem

ABD Temsilciler Meclisi'nde yaşanan Plan B depreminin yansımaları, kendini Asya piyasalarında da gösterdi. Asya'da haberin duyulmasıyla birlikte satışa geçen piyasalar, açılış aşamasındaki primlerini geri verdi. 
 
Obama'nın kendisine sunduğu teklife karşı, Plan B adı altında yeni bir plan sunarak Temsilciler Meclisi'nden geçirmeyi planlayan Cumhuriyetçiler'in Temsilciler Meclisi'ndeki Sözcüsü JohnBoehner, kendi partisinden destek bulamadı. 

Boehner, Kongre'den geçirmeye çalıştığı, 1 milyon doların üzerinde gelir elde edenler için vergilerin yükseltilmesi yönündeki tasarıyı genel kurul salonuna indiremedi.

Piyasalar gelişmeye çok sert tepki verirken, ABD vadelileri ilk etapta  yüzde 3.5 düştü. Ardından toparlanmayla, sabah saatlerinde yüzde 1.5'lik düşüşle güne devam ediyor. 

 
Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Başkanı John Boehner, parti içinden gelen itirazların ardından mali uçurumun önlenmesini hedefleyen B Planı'ndan vazgeçti. Temsilciler Meclisi, Boehner'in yıllık geliri 1 milyon dolar ve altında olanlar için Bush dönemi vergilerinin devam etmesini, onun üzerindekilerin ise artırılmasını öngören B planının oylaması iptal edildi.

Dünyanın en büyük hisse senedi piyasasının kontrolünü devralmak için harekete geçen ABD'deki 12 yaşındaki enerji ve emtia vadelileri borsası IntercontinentalExchange Inc., (ICE) dünyanın en bNYSE Euronext'i 8.2 milyar dolar değerindeki nakit ve hisse senedi karşılığında satın almakta anlaştı.

Amerika'nın TMSF olarak adlandırılan Federal Mevduat Sigortası Şirketi'nin (FDIC) eski başkanı William Isaac, Fed'in birbirinin tekrarlayan teşvik hamlelerinin, şirketleri borçlanmayı ertelemelerine neden olarak ve yaşı büyük olanları çalışmak zorunda bırakarak, ekonomiye yarardan çok zarar verdiğini savundu.


Gösterge tahvilin faizi Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası devam eden kâr realizasyonları nedeniyle düşük hacimli piyasada en son 29 Kasım’da gördüğü yüzde 6 seviyesini aştı. Faiz önceki gün yüzde 5.92/5.89 seviyesindeydi

Hiç yorum yok: