1 Kasım 2012 Perşembe

ENKA İnşaat Teknik Analizi

Hissede Ekim ayına başlarken etkili olan satışlarla 4,36 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yükselen hareket devam etmektedir. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönen sinyallerine bakıldığında, hissede 4,36 seviyesinden başlayan yükselen hareketin teknik açıdan süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 4,82-5,00 aralığına denk gelen direnç direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.
Daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,00 seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 5,33 seviyeleri ile 5,76 seviyeleri gösterilebilir.

Ana destek olarak ise 4,60 seviyesi önemini korumakta, olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece de, hissede düşüşlerin sınırlı kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını beklemekteyiz. Bu nedenle, 4,60 seviyesini stop loss kabul edip hissede pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz. Geri çekilmelerde 4,60 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. 4,70 ve 4,67 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 5,00 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,33 ve 5,76 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: