16 Ekim 2012 Salı

Sermaye Arttırımları ve Şirket Haberleri 16/10/2012

Tekfen – OLUMLU; Endeksin Üzerinde Getiri – Mergermarket’ta yer alan habere göre Socar, İzmir’de yapılması planlanan 5 milyar dolarlık rafineri projesi için İzmir Belediye’sinden gerekli onayları aldı. Haberin, projenin inşaatında yer almasını beklediğimiz Tekfen için olumlu olabileceğini düşünüyoruz. 2016 sonuna kadar tamamlanması beklenen projede Tekfen’in 500mn dolarlık iş alacağını tahmin ediyoruz. Tekfen’in Haziran 2012 itibariyle bekleyen projeleri 2.27 milyar dolar.
 
İş GMYO – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri - İzmir-Konak’da geliştirilecek karma proje için talep toplama ve ön satışa başlandığını açıkladı. 176 üniteden oluşacak proje 30bin metrekare satılabilir alana sahip olacak.
 
Medyada çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan Anadolu Cam – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri - Kazakistan’da cam ambalaj yatırımı yapmak üzere şirket yönetimince alınmış bir karar olmadığını açıkladı.
 
İş Bankası – NÖTR; Endekse Paralel Getiri - Habertürk gazetesine göre bankacılık lisansı almak üzere Mısır bankacılık otoriteleri nezdinde başvuruda bulundu. Habere göre İş Bankası bu ülkeye 100 milyon dolara kadar bir kaynak girişi sağlayıp bir yıl içerisinde faaliyete geçebilir.
 
Denizbank – NÖTR; Öneri Yok - bono ihraçlarından 450 milyon TL finansman sağladığını duyurdu. Banka 175 gün vadeli ve faizi %7,56 olan bonolardan 407 milyon TL sağlarken, 392 gün vadeli ve faizi %8,33 olan bonolardan 33 milyon TL ve 728 gün vadeli kupon ödemeli %8,70 faizli bonolardan 10 milyon TL sağladı.
 
Halkbank – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – SPK bülteninde gelen açıklamaya göre özelleştirme idaresi Halkbank hisselerinden %20,8’ini talep gelmesi halinde ek satışla birlikte %23,92’ye kadar olan kısmını satılmak üzere kayda aldırdı.   

Hiç yorum yok: