19 Ekim 2012 Cuma

Enka İnşaat Teknik Analizi

Hissede Ekim ayına başlarken etkili olan satışlarla 4,36 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yeni bir yükselen hareket takip etmekteyiz. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede 4,36 seviyesinden başlayan yükselen hareketin teknik açıdan sürmesi, önümüzdeki süreçte ilk etapta 4,82-5,00 aralığına denk gelen direnç direnç bölgesinin test edilmesi beklenebilir.

Daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,00 seviyesinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 5,33 seviyeleri ile 5,76 seviyeleri gösterilebilir.          

Ana destek olarak ise 4,60 seviyesi ön plana çıkmakta, olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece de, hissede düşüşlerin sınırlı kalmasını, yükseliş eğiliminin sürmesini beklemekteyiz. Bu nedenle, 4,60 seviyesini stop loss kabul edip hissede pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz. Geri çekilmelerde 4,60 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Ara destek noktası olarak 4,67 seviyesi önemli bulunmaktadır.

Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 5,00 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,33 ve 5,76 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: