25 Eylül 2012 Salı

Tekfen Holding Teknik Analiz

Hissede orta vadeli yükselen hareket içinde Eylül ayının ilk yarısında 7,06 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan kısa vadeli olarak düşündüğümüz geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 6,38 seviyesi etkili olacaktır. Aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların 6,38 seviyesine yaklaştıkça durulması, orta vadeli hareket içinde yeni tabanın bu seviyenin üzerinde oluşması beklenebilir. Bu nedenle, 6,38 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilme hareketinin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Geri çekilme hareketi içinde 6,38 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması gerektiği söylenebilir. Ara destek noktaları olarak 6,60 ve 6,52 seviyeleri takip edilebilir.
Ana direnç olarak ise 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 6,80 seviyesini takip etmekte, 6,38 seviyesinin üzerinde oluşabilecek yukarı ataklarda da, teknik olarak önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,80 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz. Hissenin son dönemde oluşan satış baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için 6,80 seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 7,06 seviyeleri ile 7,50 seviyeleri hedeflenebilir. 6,72 seviyesi ara direnç noktası olarak önemli bulunmaktadır.
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 6,80 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, satış için sırasıyla 7,06 ve 7,50 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: