28 Eylül 2012 Cuma

Şirket Haberleri

- Türk inşaat şirketi Taşyapı İnşaat TRNC Ercan Havalimanı Yap İşlet Devret ihalesini kazandı. Konsorsiyum içinde bulunan ve en agresif teklif veren olması beklenen Net Holding (NTHOL, holding, $367mn PD ) ihalede yer almadı. NTHOL değerlememiz TRNC Ercan Havalimanı projesini içermezken,  olumsuz haberler hisse üzerinde yine de negatif etki  edebilir.
 
- Anadolu Isuzu (ASUZU, otomotiv, $177mn PD) Isuzu D-Max pickupları Türkiye’de üretmeyi planlıyor. Yıllık üretimin 3,000 adet civarında olacağı tahmin ediliyor. Anlaşmaya varılırsa, ASUZU bu modelin tek üreticisi olacak. ASUZU Yazıcılar Holding’in ve Isuzu Motors’un kurduğu bir ortaklık, şu anda Isuzu markalı otobüsler ve kamyonlar üretiyor ve ayrıca Isuzu markalı araçları ithal ediyor. Yıllık üretim 4,000-4,500 adet civarında seyrediyor, dolayısıyla bu yatırım üretimi yaklaşık %65 oranında arttıracaktır. Yıllık satışlar ise 6,500 adet civarındadır. Bu ASUZU’nın ölçek ekonomisinden faydalanması açısından önemli bir gelişme, yatırımı takiben marjlar iyileşebilir. ASUZU şu anda oldukça uç çarpanlardan işlem görüyor: 24.7x FD/FAVÖK and 104.4x F/K. Dolayısıyla bu Yatırım beklentileri ancak çarpanları normal seviyeye getirecektir, bu açıdan bunu bir fırsat olarak görmüyoruz.
 
- Yapı Kredi Bankası (YKBNK, bankacılık, $10.6mr PD) 1-yıl vadeli, €618mn ve $322mn’luk iki dilimden oluşan sendikasyon kredisi temin etti. Kredi yenileme oranı yaklaşık %93 seviyesinde. Kredinin toplam maliyeti de Türk bankalarının son borçlanmaları paralelinde LIBOR/EURIBOR+135 baz puan olarak gerçekleşti.
 
- Bank Asya (ASYAB, bankacılık, $1mr PD) 1 yıl vadeli TL150mn’ye kadar sukuk (toplam aktiflerinin yaklaşık %0.8’i) ihracı yapmayı planlıyor.  Fonlama kaynaklarının çeşitliliği açısından pozitif bir gelişme.
 
- Emlak Konut GYO (EKGYO, GYO, $3.5mr PD) Şişli Dikilitaş projesinden gelen gelir payının TL360mn’dan TL375mn’a yükseldiğini açıkladı. Değerlememiz için olumlu etkisi %0.15 ile sınırlı kalmaktadır.
- Daha önce Goldman Sachs ile yapılan anlaşmaya paralel olarak Aksa Enerji (AKSEN, elektrik, $1.2mr PD) %6.2 bedelli sermaye artışı yapmak üzere ilgili mercilere başvuru yapacağını açıkladı. Buna göre arttırılan sermaye sonucu ortaya çıkacak paylar Goldman Sachs’a hisse başına $2.94’dan (kapanış fiyatının %40 üstünde) satılacak.

Hiç yorum yok: