6 Eylül 2012 Perşembe

MARC FABER- 'Yüzde 20'lik düzeltme gelebilir'

CNBC´ye konuşan Faber, Haziran´da ilk defa Avrupa hisseleri almaya başladığını söyledi. Haziran üç aydan az bir sürede değerlerinin yüzde 15´ini kaybeden Avrupa hisse piyasaları için bir dip olmuştu.

Piyasadaki düşüşleri alım fırsatı olarak kullanacağını belirten Faber, "Avrupa piyasaları bu yüksek seviyelerden yüzde 10-20 düşebilir fakat yeni dipler görmeyi beklemiyorum. Portekiz, İspanya, İtalya ve Fransa´da bazı hisseler aldım. Bu hisseleri aldıktan 3-4 ay sonra piyasa güçlü ralli yaptı.
Gelecek üç ay için hisseler konusunda negatifim, çökeceklerini söylemiyorum ama düşecekler ve piyasalarda düzeltme olduğunda pozisyonumu artıracağım." diye konuştu.


Faber yatırım kararlarının küresel finansal sistemde çöküş olacağı görüşüne dayandığının altını çizdi ve ,"En kötü senaryoda İtalya ve İspanya eurodan çıkmak zorunda kalır ve bu ülkelerin piyasaları yükseliş için uyumlu hale gelecektir. Ayrıca yatırımcı olarak bu ülkelerin bankalarında mevduat tutmak mı daha güvenli gelir, parayı hisseye yatırmak mı? Hisse piyasasına bu kadar para girmesinin bir sebebini banka mevduatlarından güvenli bulunmaları olarak görüyorum." dedi.

Hiç yorum yok: