29 Ağustos 2012 Çarşamba

Tofaş Fabrika - Teknik Analiz


Orta vadeli yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 8,00 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, teknik açıdan düşüşlerin orta vadeli hareket içinde oluşan ara düzeltme hareketleri olarak kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını beklemekteyiz. Bu nedenle, 8,00 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilmelerin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. 8,40, 8,32 ve 8,20 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır. Geri çekilme hareketi içinde 8,00 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, satış baskısının artmasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacağı söylenebilir.

 

Ana direnç olarak ise yılın en yüksek seviyesi olan 8,86 seviyesini takip etmekte, 8,00 seviyesinin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde orta vadeli hareket içinde ilk etapta Ağustos ayına başlarken test edilen 8,86 seviyelerinin önümüzdeki süreçte yeniden deneneceğini düşünmekteyiz. Daha orta vade yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 9,48 ve 10,20 seviyeleri gösterilebilir. Ara direnç noktaları olarak 8,56, 8,68 ve 8,80 seviyeleri izlenebilir.

 

Yukarı ataklarda realizasyon için de ilk etapta 8,86 seviyelerine doğru hareketlenmelere bakılabilir. Bu seviyenin aşılması halinde, realizasyon için sırasıyla 9,48 ve 10,20 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: