24 Ağustos 2012 Cuma

ŞİRKET HABERLERİ

Tekfen Holding –OLUMSUZ; NÖTR; Gözden Geçiriliyor – 2Ç12’de 57mn TL net kar açıkladı, bizim tahminimizin (77mn TL) ve piyasa tahmini olan 72mn TL’nin altında kaldı. En büyük sapma, taahhüt tarafında beklentinin altında gerçekleşen operasyonel performans. Ciro rakamı piyasa tahminin ve bizim beklentimizin bir miktar üzerinde gerçekleşmesine rağmen, VAFÖK (91mn TL) piyasa tahmininin (72mn TL) altında kaldı. Beklentilerin altında gerçekleşen operasyonel performansın şirket üzerinde kısa vadeli olumsuz etkisi olmasını bekliyoruz.
 
TAV Havalimanları’nın – NÖTR; Gözden Geçiriliyor – bugün 2Ç12 mali sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Şirketin yayınladığı ankete göre 2Ç net karı için piyasa beklentisi 33mn EUR seviyesindedir. Bizim net kar beklentimiz ise 28mn EUR’dur.
 
Çimsa – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – 2Ç12’de 41.5 milyon TL net kar elde etti. Açıklanan net kar bizim beklentimiz ve piyasa beklentisi olan 44 milyon TL’nin hafif altında kaldı. Bunun sebebi, beklentilerin hafif altında gelen operasyonel karlılıktan kaynaklanmaktadır. VAFÖK marjı 2Ç12’de %26.5 olurken, bizim beklentimiz olan %28.5’un altında gerçekleşti.

Hiç yorum yok: