7 Ağustos 2012 Salı

Şirket Haberleri - Sermaye Arttırımları

·         Akfen’in Demirciler Hidroeelektrik santrali üretime başladı. Akfen Hidroelektrik’in bağlı ortaklığı PAK Enerji Üretimi Sanayi Tic. A.Ş.'nin Denizli’nin Kale ilçesinde bulunan Demirciler HES Projesi, 3 Ağustos 2012 gece yarısı itibariyle üretime geçti.
·         MCT Danışmanlık, hisse geri alım programını Genel Kurul onayına sunacak... Şirket, sermayesinin %10’u kadarlık kısmını (514.100 lot) 18 ay içerisinde geri almak için 27 Ağustos’ta yapılacak Genel Kurul’a teklif götürecek.
·         Is Bankası, yurt içinde 5,75 milyar TL’ye kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesi için BDDK ve SPK’ya başvuruda bulunduğunu açıkladı.
·         Zorlu Enerji, İsrail'deki üç iştirekinde hissedarlık oranını %42,15 olacak şekilde değiştirildiğini açıkladı.  Zorlu, %51 oranında ortağı olduğu Ashdod Energy Ltd, Ramat Negev Energy Ltd ve %26.24 oranında ortağı olduğu Solad Energy Ltd şirketlerinde, diğer ortak olan Edeltech Ltd ile yapılan hisse devirleri sonucu her üç şirkette de Zorlu’nun hissedarlık oranları, %42.15 olacak şekilde değiştirildiğini bildirdi. Ashdod Energy Ltd ve Ramat Negev Energy Ltd şirketleri devir bedeli her bir şirket için 434.000-USD olmak üzere toplamda 868.000-USD olarak, Solad Enery Ltd için ise 868.000-USD olarak belirlenmiştir. Söz konusu hisse devirlerinin gerçekleştirilmesinin ardından Ashdod Energy Ltd ve Ramat Negev Energy Ltd'nin tüm hisseleri, Zorlu Enerji'nin hisselerinin %42.15'ine sahip olduğu Ezotech Electric Ltd şirketine devredilmiştir.
·         Arçelik, Arçelik-LG Klima hisselerine haciz konulduğu yönünde haberlere açıklık getirdi. Arçelik’in %45, Koç Holding'in %5 oranında pay sahibi olduğu Arçelik-LG Klima ile Digicom Elektronik sermayesinde %50 pay sahibi olan Güney Kore merkezli LG Electronics Inc. şirketi arasında yaşanan uyuşmazlıkta  İcra Dairesi tarafından LG Electronics Inc.'in,  Arçelik-LG'de sahip olduğu hisseler üzerinde haciz işlemi uygulandığı ancak söz konusu hisselerin yürürlükten kaldırılmış ve yerlerine yenisi basılmış hisseler olduğu gerekçesiyle ilgili icra işlemleri aleyhine hukuki başvurularda bulunulduğu ve sözkonusu uyuşmazlıkla ilgili yasal sürecin taraflar arasında devam etmekte olduğu bilgisi Arçelik LG tarafından Şirketimiz ile paylaşılmıştır. Hukuki süreçle ilgili gelişmeler Şirketimiz tarafından da yakinen takip edilmektedir. Yapılan işlemler sonucunda Arçelik LG ile olan ticari faaliyetlerimizde herhangi bir değişiklik gerçekleşmemiştir. Konu ile ilgili olarak özel durum açıklaması yapılmasını gerektiren gelişmeler olursa ayrıca yatırımcılarımızın bilgisine sunulacaktır."

Hiç yorum yok: