16 Temmuz 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Asya Katılım Bankası

Hissede Mayıs ayı içinde 1.58 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan, yaklaşık iki aydır etkili olan yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Bu hafta önemli direnç noktaları olarak 1.95, 1.99 ve 2.01 seviyeleri takip edilebilir. 2012 yılının en yüksek seviyesi olan 2.01 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerinin yanında, geçen hafta yaşanan yukarı hareket ile hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, hissede 1.58 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 1.95-2.01 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.

Hissede iki aydır etkili olan yükselen hareketin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.01 seviyelerinin aşılmaı gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmaya başlayacağını düşündüğümüz yükselen hareket içinde sırasıyla 2.13 seviyeleri ile 2.25-2.44 bandı hedeflenebilir.

Kısa vadede 2.01 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, hissede yükseliş hareketinin kısa vadeli olarak kalacağının, satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 2.01 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.13, 2.25 ve 2.44 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.91 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.88, 1.85 ve 1.82 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.82 seviyesi de aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmakta, hisse üzerinde etkili olacak satışların da, 1.82 seviyesine yaklaştıkça durulacağını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu trend desteğinin üzerinde oluşacağını düşünmekteyiz. 

Kısa vadeli yükselen hareket 1.82 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, olası geri çekilmelerde 1.82 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: