16 Temmuz 2012 Pazartesi

Bankacılık Sektör Notu-3ç11 Beklentileri: Alım için daha uygun seviyeler beklenmeli!

Net karda çeyreksel ve yıllık bazda ortalama %1 daralma bekliyoruz...2ç12’de çeyreksel bazda daha güçlü net faiz gelirleri ve ücret&komisyon gelirleri (+10% ç/ç) beklentimize karşın, diğer gelirlerdeki gerileme (-%11 ç/ç), genel karşılıklardaki artış nedeniyle yükselen karşılıklar (+%3 ç/ç) ve artan faaliyet giderleri nedeniyle bankaların toplam karında hafif gerileme öngörüyoruz.
Hedef fiyatlarımızı ortalama %8 artırıyoruz...Gerileyen faizler paralelinde değerlemede kullandığımız TL risksiz getiri oranınını 100baz puan aşağı çekmemiz ve benzer çarpanlarını güncellememizin ardından hisse başına ortalama hedef fiyatımızı %8 civarında artırdık. Yukarı yönlü potansiyelin azalması nedeniyle HALKB için tavsiyemizi AL’dan NÖTR’e indirmekle beraber YKBNK için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Sigorta iştiraklerinde olası satış, hisse için katalizör görevi görebilecektir.
Kamu bankalarının yıllık bazda daha iyi performans göstermelerini bekliyoruz...Bu sene 2ç’de kaydedeceği temettü geliri ve de güçlü faaliyet gelirleri nedeniyle HALKB’ın net karını yıllık bazda en çok artıran banka olacağını, ardından ise VAKBN’nin geleceğini tahmin ediyoruz. ISCTR ve YKBNK’ın nispeten yatay yıllık performans kaydedeceğini, GARAN ve AKBNK’ın ise yıllık bazda net karlarında düşüş yaşayan bankalar olacağını düşünüyoruz. GARAN’daki gerileme 2ç11’de kaydettiği bir kerelik iştirak satış karı nedeniyle gerçekleşirken, AKBNK’ın ise artan alım-satım zararları ve düşen diğer faaliyet gelirleri kaynaklı gerileme kaydedeceğini öngörüyoruz.
Gelişmekte olan ülke bankalarına göre Türk bankalarının değerlemesi hala cazip...Kısa vade için artan karlılık kalitesi ve marjlarla aktif kalitesindeki olumlu beklentilerin sektör için aşağı yönlü riskleri sınırladığını düşünüyoruz. Sektörün 2012 ve 2013 beklentilerine göre gelişmekte olan ülke bankaları ortalamalarına kıyasla F/K ve PD/DD açısından sırasıyla %14 ve %17 iskontolu işlem görmesi de göreceli cazibesini gösteriyor.  Enflasyon görünümünün daha da iyileşmesinin faiz oranlarında indirimi artırma olasılığı, hedef fiyatlarımız için yukarı yönlü risk oluşturuyor.

Hiç yorum yok: