23 Haziran 2012 Cumartesi

Üniversite adayları için tercih rehberi ve puan hesaplama

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren üniversite adayları için ntvmsnbc'den büyük hizmet. Hedeflediğiniz puanı yazın, nereye yerleştirileceğinizi öğrenin...



http://www.hizlitercih.com/ygs-lys-puan-hesaplama


LYS'lerde her test için ayrı soru kitapçığı kullanılacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanırken ve diğer teste ait soru kitapçıkları dağıtılırken ara verilmeyecek.
LYS-1'de 120 dakika ile sınırlı olan sınavda öğrencilere matematik ve geometri soruları yöneltildi. Matematik testinde 50 soruya 75 dakika, geometri testinde ise 30 soruya 45 dakika cevaplama süresi verildi. Geometri testindeki soruların 8'i ise analitik geometri sorusuydu.

LYS-5 ise tek oturumda yapıldı. 120 dakika süren sınav İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapıldı. Adaylara; kelime bilgisi ve dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili toplam 80 sorudan oluşan test uygulandı.
Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ise 24 Haziran Pazar günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.

Hiç yorum yok: