13 Haziran 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Turkcell

Hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz geri çekilme hareketinin sürdüğünü takip etmekteyiz. Teknik açıdan önemli destek noktaları olarak 8.22, 8.14 ve 8.04 seviyeleri izlenebilir. Özellikle Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 8.04 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerde, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyallere bakıldığında, hisse üzerinde satışların 8.22-8.04 bandında durulacağı, 8.04 seviyesinin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği, kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç konumunda bulunan 8.56 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme yaşanabileceği söylenebilir. Ara direnç noktaları olarak 8.42 ve 8.50 seviyeleri önemli bulunmaktadır.

Hissenin kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 8.04 seviyesinin üzerindeki olası yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 8.56 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Hareketin bu yönde olması durumunda, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 8.76-9.10 bandı ile 9.26-9.62 bandı gösterilebilir.

Olası yukarı hareketlerde 8.56 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece ise, yükseliş hareketlerinin sınırlı kalmaya devam etmesini, hisse üzerinde kısa vadeli alçalan trend baskısının sürmesini beklemekteyiz. Bu nedenle, hissede 8.56 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 9.10, 9.26 ve 9.62 seviyeleri takip edilebilir.

Geri çekilme hareketi içinde 8.04 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 8.04 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak kullanılabilir. Bu durumda, diğer önemli bir denge bölgesi olarak 7.70 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: