11 Haziran 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Koç Holding

Hissede Mayıs ayı sonunda 5.45 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Bu hafta önemli direnç noktaları olarak 6.10, 6.22 ve 6.30 seviyeleri takip edilebilir. Kısa vadeli göstergelerin olumlu sinyallerinin yanında, son dönemde yaşanan yukarı hareket ile hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, hissede 5.45 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, ilk etapta 6.10-6.30 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.

Hissede yükseliş hareketinin daha uzun süreye yayılarak devam edebilmesi için 6.30 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, hedef olarak sırasıyla 6.50 seviyeleri ile 6.90 seviyeleri gösterilebilir.

6.30 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece ise, teknik anlamda yukarı hareketlerin kısa vadeli kalacağı, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağı düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 6.30 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 6.50 ve 6.90 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede bu hafta ilk önemli destek noktası ise 5.90 seviyesindedir. Bu haftanın diğer önemli destek noktaları 5.84 ve 5.76 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 5.76 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmakta, hisse üzerinde 6.30 seviyesinin altında hafta içinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 5.90-5.76 bandında durulmasını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 5.76 seviyesinin üzerinde oluşmasını beklemekteyiz.

Olası geri çekilmelerde 5.76 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına, hisse üzerinde satışların derinleşmeye başlamasına neden olacağından, 5.76 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: