3 Mayıs 2012 Perşembe

Halk Bankası Bilanço Analizi

Halkbank’ın bankacılık gelirlerinin %74’ünü net faiz geliri oluşturmaktadır. Ayrıca, yüksek getirili KOBI segmenti hedeflendiğinden ve banka gayri nakdi kredi kullandırımında aktif olduğundan, ücret ve komisyon gelirlerindeki artış sürdürülebilir niteliktedir.

Halkbank’ın 3 aylık vadede yeniden fiyatlanacak net aktif tutarı rakiplerinin altındadır. Bu nedenle, artan faiz ortamında yükümlülükler varlıklardan daha yavaş yukarı yönlü fiyatlanıp bankanın fonlama maliyetindeki baskıyı azaltabilir. Faiz getirili aktiflerin fonlamasına bakıldığında ise, Halkbank’ın rakipleri arasında vadesiz mevduattaki payının en yüksek, repo fonlama ihtiyacının ise en düşük olduğu görülüyor ki bu durum 2012’de yaşanabilecek zorlukları aşmak için bir zemin oluşturabilir.

Halkbank, yüksek net kar marjı ve özkaynak verimliliği ile odaklandığı KOBI kredilerindeki risklere rağmen düşük risk maliyeti ve güçlü aktif kalitesiyle rakiplerinden ayrışmaktadır. KOBI kredi segmentindeki güçlü varlığının sürdürülebilir olması ve yüksek özkaynak getirisini göz önüne alarak Halkbank’ı 17.0TL hedef fiyat ile portföyümüze dahil ediyoruz.

Hiç yorum yok: