30 Nisan 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Turkcell

Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların geçen hafta içinde 8.52 seviyesinde dengelendiğini takip ettik. Teknik açıdan hissede yeni bir toparlanma hareketi gözlenmektedir. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri ve geçen hafta yaşanan yukarı hareket ile hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, hissede 8.52 seviyesinden başlayan toparlanma hareketinin süreceği, yükseliş eğiliminin 9.02 seviyesindeki ana direnç bölgesine doğru devam edeceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 9.40-9.62 bandı ile 9.96 seviyeleri gösterilebilir. Hafta başında 8.90 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.

Kısa vadede 9.02 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, yükseliş hareketinin sınırlı kalacağının, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olacaktır. Dolayısıyla, 9.02 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 9.40, 9.62 ve 9.96 seviyeleri takip edilebilir.

Hissede bu hafta önemli destek noktaları ise 8.70, 8.62 ve 8.52 seviyelerindedir. 8.52 seviyesinin aynı zamanda ana destek noktası haline geldiğini görmekte, kısa vadede 9.02 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması halinde, hisse üzerinde etkili olacak satışların da, 8.52 seviyesine yaklaştıkça yine durulacağını düşünmekteyiz.

Geri çekilme hareketi içinde 8.52 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise hisse üzerinde satışların yeniden yoğunlaşmaya başlayacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 8.52 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: