2 Nisan 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Türk Hava Yolları

Uzun vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde bulunan hissede, bu hafta önemli destek noktaları olarak 2.56, 2.52 ve 2.46 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Mart ayının en düşük seviyesi olan 2.46 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır.

Hisse üzerinde son dönemde yaşanan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerde, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller dikkate alındığında, teknik açıdan satışların 2.46 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 2.78 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Ara direnç noktaları olarak bu hafta 2.66, 2.69 ve 2.73 seviyeleri takip edilebilir.

Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 2.46 seviyesinin üzerindeki yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.78 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, teknik olarak sırasıyla 3.00 seviyeleri ile 3.44 seviyeleri hedeflenebilir.

Olası yukarı hareketlerde kısa vadede 2.78 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde uzun vadeli alçalan trend baskısının süreceği söylenebilir. Dolayısıyla, hissede 2.78 seviyesine doğru yaşanacak hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 3.00 ve 3.44 seviyelerine doğru yaşanabilecek hareketlenmeler değerlendirilebilir.

Geri çekilmelerde 2.46 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, uzun vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde hisse üzerinde satışların yeniden derinleşmeye başlayacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede geri çekilme hareketi içinde 2.46 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: