25 Nisan 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Aksigorta

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. İlk önemli destek noktası olarak 1.85 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 1.83, 1.78 ve 1.75 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.69 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Geçen hafta içinde 1.98 seviyelerinin test eden hissede, son günlerde etkili olan realizasyon amaçlı satışların sürmesi halinde, teknik olarak 1.69 seviyesine yaklaştıkça satışların durulması, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu trend desteğinin üzerinde oluşması beklenebilir.

Hissede önemli direnç noktaları ise 1.93, 1.96 ve 1.99 seviyelerindedir. Yılın en yüksek seviyesi olan 1.99 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Orta vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketlerinin 1.69 seviyesindeki trend desteği ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde de, ilk etapta yine 1.99 seviyesine doğru bir hareketlenme beklenebilir. Bu seviyenin güçlü bir şekilde aşılması, hissenin son dönemde oluşan realizasyon baskısından kurtulmasını, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanmasını sağlayacaktır. Hissede 1.99 seviyesinin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.17 seviyeleri ile 2.38 seviyeleri gösterilebilir.

1.99 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece ise, hisse üzerinde realizasyon baskısının kısa vade için süreceği söylenebilir. Bu nedenle, hissede 1.99 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozsiyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.17 ve 2.38 seviyeleri gözlenebilir.

Orta vadeli yükselen hareket teknik olarak 1.69 seviyesinin altına inilmesiyle bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 1.69 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, düşüşlerin orta vadeli yükselen hareket içinde oluşan ara düzeltme hareketleri olarak kalacağı, yükseliş eğiliminin korunacağı düşünülmelidir.

Hiç yorum yok: